Web Site in lucru!

Dragi cititori, în această secţiune a Basmaniei sunteţi invitaţi să lăsaţi comentariile voastre cu privire la personaje, mediul în care evoluează acestea precum şi povestea în sine. Orice sugestie din partea voastră este binevenită! 

2 Comentarii

 1. Corina Catana says:

  Buna ziua!
  imi place la nebunie ideea asta a voastra de-a scrie un basm ce se petrece in viitor. Vad ca sunteti la inceput de drum si de aceea imi permit un gand frumos pt voi dar si o sugestie: scrieti ca “Lumea basmelor e până la un punct ca și cea a oamenilor, doar nițel mai stranie. Veți vedea. Acolo trăiesc deopotrivă oameni, animale, păsări și insecte, fără mare deosebire de rang.” RUGAMINTE: lumea nu ar exista fara plante… NU UITATI DE PLANTE. Nu doar pt ca eu le admir pana la cer si inapoi ci pentru ca sunt absolut fascinante. Vine vacanta si o sa va trimit indicii care sper sa va convinga sa le considerati ca personaj interesant si plin de surprize.
  Pana atunci, spor, inceput bun si puf!puf!- putin parfum pt inspiratie 🙂 . Corina

 2. Liviu Ioan Codreanu says:

  …Dacă v-ați imaginat vreodată că poveștile sunt doar o închipuire, că lucrurile magice nu există sau că animalele nu vorbesc, că plantele, copacii și toată natura care ne înconjoară nu ne șoptesc poveștile lor, lucruri din vremurile care s-au perindat pe lângă ea, în care aventura a avut cam întotdeauna locul întâi, ei iată că am să vă povestesc cum am ajuns să cunosc o lume magică. Am să vă povestesc despre întâmplările fantastice din viața mea, întâmplări care, la timpul lor, au fost incredibile și pentru mine, fiind un copil. Când am înțeles rolul determinant pe care îl pot avea în a aduce în fața oamenilor faptul că natura este pe cale de a fi distrusă și că animalele sunt pe cale de dispariție, atunci mi-am dat seama că, pe lângă faptul că voi lupta ca reprezentant al acestora, pentru drepturile legitime ale naturii, voi lupta și pentru ca răul de acolo să nu pătrundă în lumea noastră.
  Trebuie să vă spun și vouă întâmplările prin care am trecut sub forma unei povești, pe cât de incredibilă, pe atât de plină de farmecul aventurilor copilăriei mele. Unii dintre voi, poate, se vor găsi să spună că au avut și ei întâmplări asemănătoare… or fi avut, eu nu contest asta, doar că nu i-am întâlnit pe acolo, prin lumea poveștilor mele. Or fi fost prin alte timpuri, prin alte vremuri, însă eu îi încredințez că acolo, în lumea basmelor, fiecare dintre noi putem deveni tot ceea ce ne dorim.
  Chiar dacă eu am fost îndrumat de întâmplările din viața mea să fiu acum ceea ce sunt, știu că am avut parte de peripeții pline de aventură, de magie. Au fost întâmplări petrecute în lumea animalelor și a plantelor, o lume fantastică cu vrăjitori și vrăjitoare, goblini și nimfe, troli și războinici înfricoșători, spiriduși și Zâne. Am trăit cu ele, am crescut cu ele, fiind un întreg cu toată natura. Au fost întâmplări în lumea poveștilor în care am putut intra, învățând în fiecare clipă tot ceea ce însemnă natura. Aceasta m-a desemnat să-i fiu reprezentant în fața oamenilor, în așa fel încât să-i apăr drepturile, să le pot spune oamenilor despre lumea în care am putut intra, să le arăt frumusețile ei, fiind printre ultimii din zilele noastre care a mai putut vedea spiriduși, Zâne, balauri, zmei năbădăioși, puși pe fapte rele, pitici destoinici și tineri viteji, prinți porniți la aventură. Luptători din toate tărâmurile Lumii Poveștilor, au uitat toate neînțelegerile și s-au aliat împotriva celor ce au vrut să cotropească această lume minunată.
  Am dat mâna cu Alba-ca-Zăpada și cu piticii ei, m-am întâlnit cu Aladin și Duhul Lămpii Fermecate, l-am ajutat pe Croitorașul cel viteaz și chiar am înotat cu Mica Sirenă. Frumoasa din pădurea adormită, și Prințul Fermecat au venit să mă cunoască în Regatul Zânelor. Cei patruzeci de hoți ai lui Ali Baba nu au fost stârpiți toți de el, i-am dat și eu o mână de ajutor, nu vă mai spun de aventurile împreună cu Sindbad Marinarul… câți balauri și dragoni s-au luptat cu noi! Frumoasa Cenușăreasa m-a primit în palatul ei, după ce s-a căsătorit cu prințul ei drag… asta după ce am ajutat Lumea Poveștilor să revină la normal. I-am ajutat pe Hansel și Gretel să găsească drumul prin pădure, scăpând de zgripțuroaică… și chiar m-am luptat cu pirați mustăcioși pe mări și oceane. Pinochio… ah, când o să citiți întâmplările ce le-am avut cu Pinochio, o să vă doriți să gustați din toate aventurile mele împreună cu acesta. Scufița-Roșie mi-a fost cea mai bună prietenă, mult timp am umblat împreună prin pădure, și o să aflați cu stupoare că lupul despre care era vorba era cu adevărat fioros și avea niște colți… de fugeai doar când vedeai cum i se zbârlea părul pe el!… Am putut să intru în toate poveștile mai mult decât ați putut intra voi, cei care v-ați rezumat doar la a le citi. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri ca binele să triumfe, ca cei năpăstuiți să se bucure în sfârșit de un final fericit. Cât am reușit, nu-mi pot aduce eu laude, mă vor lăuda cei care vor aprecia ceea ce am făcut. Desigur, se vor mai găsi și voci rele, care vor spune că nu trebuia sa mă amestec în poveștile copilăriei lor, însă vor înțelege, în cele din urmă, că sensul poveștilor nu a fost schimbat, ba chiar au căpătat o nuanță mai hazlie, chiar fantastică. Totul a fost pentru a ne reda nouă, copiilor, o lume magnifică pe care o pot vedea doar ochii unui copil și pe care încet, încet, riscăm să o pierdem.
  Lumea Poveștilor este de fapt tot ceea ce ne înconjoară, ea face parte din întregul nostru, este lângă noi, o lume a naturii, cu tot ce ține de ea, căci acolo se nasc marile aventuri ale vieții. De aceea am fost ales eu să reprezint animalele și plantele. Natura întreagă mi s-a pus la picioare ca eu să învăț, să-i cunosc și apoi să o pot ajuta, ca eu să vă pot spune astăzi această poveste, pentru că a găsit în mine acel ceva special, care ne face să fim unici, chiar în unicitatea noastră.
  Mai presus de toate, însă, există în viața fiecăruia dintre noi câte o profeție ce ne este sortită. Făcându-vă cunoscută povestea mea, întâmplările mele din lumea poveștilor, dar și aventurile prin care-am trecut, pentru că nu m-am putut abține să-i las pe zmei și balauri să răpească prințese sau pe vrăjitoarele urâte să facă blesteme îngrozitoare, am vrut să trezesc în inimile voastre sentimentul datoriei umane de a urma binele, de a fi corecți cu tot ceea ce ne înconjoară: aerul, apa, spațiul verde, animalele și chiar omul… Eu am primit, așadar, acest rol și am devenit o punte de legătură între natură și oameni, urmând să transmit prin povestirile mele un mesaj, o veste pe care mulți dintre voi o cunoașteți, dar o neglijați – mesajul distrugerii naturii. Pentru acest rol am fost pregătit de-a lungul copilăriei mele direct în sânul naturii, devenind un mesager al acesteia cu un mesaj viu, grăitor, ca un adevărat ambasador… ambasador al naturii și al poveștilor.
  Vă aduc aventurile mele din această lume minunată, pe care mulți dintre voi nu o cunoașteți, povestindu-vă despre secrete, pe care animalele mi le-au dezvăluit, plantele și copacii mi le-au arătat tocmai ca eu să înțeleg lumea lor… O lume plină de farmec și magie, dominată de rău și bine, de lumină și întuneric. Este o lume ca și a noastră, cu orașe, cu străzi, cu locuri de joacă, dar toate sunt pline de verdeață, de curățenie, după ce întunericul a fost izgonit și imperiul, pe care Nominator voia să-l creeze în lumea poveștilor și apoi să cucerească și lumea noastră, a luat sfârșit. O lume pe care ne-am dori-o cu toții, dar… mai bine vă las să intrați voi în miezul poveștilor mele, pentru că singuri veți descoperi lucruri uimitoare, lucruri de care au depins, la un moment dat, moartea și viața unei lumi, pe care eu vă voi arăta-o aici… și în toate povestirile mele despre Lumea Poveștilor.

  David

  Aș putea să încep povestirile mele cu „a fost odată ca niciodată” așa cum încep, de altfel, mai toate poveștile copilăriei noastre, dar, cum acest început al povestirilor mele nu s-a petrecut atât de demult, am să vă povestesc ca despre un prieten bun în umbra căruia am fost tot timpul și despre care știu totul.

  Tot David

  prefața primului volum ,,David și Întrecerile Hakon,, din seria de carte Aventuri în Lumea Poveștilor….

Lasă o sugestie